image
hl1

JADŁOSPIS

21.10.2019 – 25.10.2019

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE

Kanapki: pieczywo razowe, żytnie, trzy ziarna z masłem, szynka wiejska, serek „Almette”, sałata, pomidor, herbata.

Alergeny: gluten, mleko.

II ŚNIADANIE

Jabłka, mięta/woda.

OBIAD

Zupa grochowa z ziemniakami, kluski leniwe z masłem, owoce, kompot.

Alergeny: gluten, mleko, jajka, soja.

PODWIECZOREK

Bułka kukurydziana z masłem, szynka tradycyjna, sałata, ogórek zielony, herbata z cytryną.

Alergeny: mleko, gluten.

WTOREK

ŚNIADANIE

Kanapki: pieczywo razowe, żytnie, trzy ziarna z masłem, kiełbasa szynkowa, pasta jajeczna z pomidorami, rzodkiewka, kawa „Inka”/herbata.

Alergeny: gluten, mleko, jajka.

II ŚNIADANIE

Śliwki, kompot/woda.

OBIAD

Zupa kalafiorowa z ziemniakami, penne z mięsem i szpinakiem, kompot.

Alergeny: gluten, mleko.

PODWIECZOREK

Ciasto z owocami (wyrób własny), herbata.

Alergeny: gluten, jajka, mleko.

ŚRODA

ŚNIADANIE

Kanapki: pieczywo mieszane z masłem, szynka wiejska, ser żółty, ogórek kiszony, sałata, mleko/herbata z cytryną.

Alergeny: gluten, mleko, gorczyca.

II ŚNIADANIE

Gruszki, kompot/herbata zielona.

OBIAD

Zupa koperkowa z zacierkami, befsztyk z mielonego, surówka z por z kukurydzą, ziemniaki, kompot.

Alergeny: gluten, mięso.

PODWIECZOREK

Galaretka owocowa z żurawiną, chrupki „Flipsy”, herbata.

Alergeny: gluten.

CZWARTEK

ŚNIADANIE

Kanapki: pieczywo razowe, żytnie, trzy ziarna z masłem, serek homogenizowany, serek naturalny, herbata/kakao.

Alergeny: gluten, mleko.

II ŚNIADANIE

Sok marchewkowo-malinowy/woda.

OBIAD

Zupa krupnik z ryżu, pulpety z indyka w sosie pomidorowym, kapusta po litewsku, ziemniaki, kompot.

Alergeny: gluten, jajka, mleko.

PODWIECZOREK

Drożdżówka z serem, owoce, herbata.

Alergeny: gluten, mleko, jajka.

PIĄTEK

ŚNIADANIE

Kanapki: pieczywo mieszane z masłem, schab pieczony, serek „Łaciaty”, pomidor, sałata, herbata.

Alergeny: gluten, mleko.

II ŚNIADANIE

Mandarynki, kompot/woda.

OBIAD

Żurek z jajkiem, pieczywo, paluszki z morszczuka, ogórek kiszony, ziemniaki, kompot.

Alergeny: gluten, ryba, gorczyca, jajka.

PODWIECZOREK

Wafelki mini-mini z dżemem, owoce, herbata.

Alergeny: mleko, gluten.

Zastrzega się zmiany w jadłospisie.